Puppy’s

Er zijn ruim 300 hondenrassen maar welk ras past nu het beste bij jou? Wat heeft de hond nodig en wat heb je een hond te bieden? Kies je voor een reu of een teefje? Welke fokker is geschikt? Wat is socialiseren en hoe doe je dat? Vragen waar je vooraf goed over na moet denken want ga je eenmaal kijken naar een nest puppy’s dan ben je vaak snel verkocht.

Met al deze vragen en meer kan ik je op weg helpen.

Samen leren

Bij de opvoeding van een pup tot een leuke en sociale huishond komt nogal wat kijken. Allereerst moet hij zindelijk gemaakt worden, leren om niet overal zijn tanden in te zetten en langzaamaan leren om alleen thuis te blijven. Het is een intensieve maar ook leuke periode. In deze periode wordt de band tussen jullie opgebouwd waar je een hondenleven lang plezier van hebt.

Als eigenaar leer je gaandeweg het gedrag van je pup herkennen. Door goed naar je pup te kijken leer je te zien wanneer hij iets spannend vindt, bang of juist enthousiast is.

Puppy’s leren razendsnel bij alles wat ze zien en doen. Voordat je het weet heeft hij iets geleerd wat je eigenlijk niet wil (opspringen, bedelen, bijten). Denk vooruit en probeer te voorkomen dat de pup de fout in gaat, dan hoef je het hem ook niet af te leren wat een hoop ergernis en frustratie scheelt.

Advies op maat

Ik adviseer je graag welke aanpak het beste past bij jou en je pup.

“Een pup leert bij alles wat hij ziet en doet. Sta daarom steeds stil bij wát de pup eigenlijk leert, en of je dat wel wilt.”