Samenwerken

Als hondengedragstherapeut en instructeur ben ik gespecialiseerd in het observeren, beoordelen en zo mogelijk ombuigen en trainen van hondengedrag. Meestal gaat het dan om gedrag dat door eigenaren als een probleem wordt ervaren. Regelmatig komt het voor dat de oorzaak van het (probleem)gedrag een medische of fysieke oorzaak heeft. Doorverwijzen naar een dierenarts of -fysiotherapeut voor een check is dan de eerste stap. Soms is dan het probleem opgelost maar lang niet altijd, vooral gedrag dat al langer bestaat kan inmiddels ingesleten zijn.

Samenwerken met andere hondenprofessionals is wat mij betreft een absolute must. Niet alleen heb ik regelmatig overleg met collega gedragstherapeuten en instructeurs, ik zoek ook de samenwerking met andere disciplines zoals fysiotherapeuten, masseurs, osteopaten, hondenuitlaatservices en uiteraard dierenartsen. De verschillende vakgebieden vullen elkaar aan, wat alleen maar voordelen oplevert. Bijvoorbeeld een hond die onzeker is geworden kan baat hebben bij speurlessen waar hij zelfstandig moet werken. Of voor een hond die een trauma heeft opgelopen en daardoor spieropbouw mist kan hydrotherapie een uitkomst bieden.

Kennis over hondengedrag is nog dagelijks aan verandering onderhevig, kennis uitwisselen en op de hoogte blijven van nieuwe inzichten en onderzoeken vind ik dan ook belangrijk.

Ik werk graag samen met onderstaande partijen. Allemaal toppers op hun eigen vakgebied en allemaal werken ze met respect voor mens en dier.

Gezondheid
HydroDogs
Sophie Zwager Osteopathie

Hondenuitlaatservice/huisdierenoppas
Neus in de Wind

Opvoeding/training
HondenSportCentrum Nicole
HondenCampus

Interessante websites
NVGH
Doggo.nl
Licg
Hondenlot